Een creatief 2022 !

 

Een creatief 2022 !

De afgelopen decennia ben ik een beetje allergisch geworden voor woorden als kunst, creatief en artistiek en een heel zootje afleidingen zoals: creatieveling, artistiekeling, kunstenaar, kunstzinnig, kunstig, kunstenmaker etc, etc. Iedereen is tegenwoordig artistiek en kunstzinnig onderlegd en is er ook op een creatieve manier mee bezig, zodat we aan alle kanten worden overspoeld met al dan niet kunstig gemaakte werkjes. We zijn een creatief landje dat mag duidelijk zijn. 

Ik was nog maar een kleuter toen ik het al om de oren geslingerd kreeg; niet van m’n ouders hoor, die zagen de bui waarschijnlijk al hangen en waren bovendien niet zo ijdeltuiterig aangelegd, maar van opa’s en oma’s en van ooms en tantes. “Ach, ons Reneetje is echt heel creatief; zit hele dagen te tekenen; zo kunstig wat ie allemaal op papier weet te krijgen”. ‘k Zag aan hun gezichten dat ze tegelijkertijd ook dachten: “als ie z’n verstand maar wel blijft gebruiken”. Is helaas niet gebeurd.

Voor alle mensen die hun verstand zijn verloren en hun hart hebben gevolg en natuurlijk ook voor iedereen die het nog van plan is te doen een heerlijk creatief en artistiekerig 2022 gewenst!

1 januari 2022



 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Sterren op het doek

“El membrillo del sol”, oftewel: Een kweeperenboompje in de zon.

Final Portrait